layoutelementlayoutelement
Horsens Kommune - Service og beredskab bandvæsnet 

Børneuge - 2013

Børnene elsker Bamses Brandskole. Det ses tydeligt på tilslutningen til ’Brandmand for en dag’, som holdes hvert andet år på Brandstationen i Horsens – i år i uge 33. ”Få dage efter invitationen var sendt ud, var alle pladser fyldt op. Derfor har vi udvidet med en ekstra dag,” fortæller administrativ medarbejder Lone Skov Christoffersen.

Det er 15. gang, at Service og Beredskab sætter pædagogikken i højsædet samler børn fra børnehaver, vuggestuen og dagplejen i Horsens Kommune med dét formål at lege ind i børnene, hvor farlig ild er. 

”Vi indretter blandt andet et børneværelse ligesom dét, de har derhjemme. I en blanding af sjov og alvor lærer vi dem, at det er forbudt at lege med ild, og hvis der opstår ild, skal de øjeblikkeligt råbe ”ildebrand!” i stedet for at gemme sig,” fortæller viceberedskabsmester Rasmus Schou. Han vover gerne den påstand, at børnene efter showet kan 112-nummeret i søvne. 

Og brandfolkene har gode erfaringer med at nå børnene – og forældrene med.

”Børnene skal først og fremmet have en god oplevelse – og vi oplever, at de synes, det er alle tiders. Vi får desuden positive tilbagemeldinger fra forældre og pædagoger, der er glade for arrangementet,” fortæller han. 

Tina Lebæk, pædagogmedhjælper i børnehaven Pyramiden har været med sammen med børnene i alle de år arrangementet har fundet sted. 

”Det er et rigtig godt program. Børnene elsker showet og vi snakker om brandbiler og brandmænd længe efter: især ”1,1,2, den er go’” har brændt sig fast i børnenes bevidsthed.” 

Foruden sjov og alvor i børneværelset får børnene også mulighed for selv at afprøve udstyr som biler og strålerør. Det hele kulminerer med forestillingen ’Tutterød Brandvæsen’, en helt masse vand, og uddelingen af røde brandmandshjelme til alle børn. 

Brandmand for en dag foregår på Brandstationen på Torstedallé i Horsens fra den 12.-16. august fra kl. 10.00 til kl. 12.00.

 

Tekst af Mette Pamperin Rasmussen